fredag 21 februari 2014

Grattis till körkortet igen....

Igår gjorde mamma en psykologutredning inför körkortet. Efter hon fick sin stroke förra året i juni har hon inte fått köra bil.
 
Min bror skjutsade mamma till Huddinge sjukhus igår. Undersökningarna/testerna skulle ta 4 timmar. Mamma var helt slut efter dagen. Hon berättade alla tester hon har gjort och det lät väldigt avancerade.  Testerna går ut på att testa hennes reaktionsförmåga,helhetsuppfattning och fokusen m.m. Det är säkert massor jag har glömt att ta upp vad de testar.
 
Det är i alla fall en psykolog som sedan ska analysera resultaten som mamma har gjort. Alla tester går ut på att klara dem inom en viss tid. Det är en psykolog som gör testerna också. Mamma fick preliminärt svar igår men psykologen ville gå igenom resultaten i lugn och ro och sedan gå igenom dem idag igen.
 
Psykologen ringde idag och berättade att mamma klarade testerna galant och nu får hon äntligen köra bil igen!!!! tjooohoo....vilken lycka! Grattis Mamma! vilken befrielse!
 
Mamma berättade det för mig  och 4 åringen när hon kom hem idag vid lunch. 4 åringen hurrade....och va jätte glad. Jag sa Grattis. vad roligt! 1-åringen hängde med våra glädjetjut och vi skrattade.
 
Men mamma sa att hon vill inte börja köra ensam med vilen de första gångerna. Hon har ju inte kört bil på 8 och en halv månad. Det är ju en jätte lång tid. Så jag förstår att hon vill börja köra lite själv först innan hon har barnen i bilen.
 
Det känns i alla fall att det går framåt i hennes rehablitering. Och det här med körkortet är ju ett steg i rätt riktning. Mamma var jätte orolig i början att hon aldrig kommer att få köra igen men det lugnade de på rehablitering med att hon kommer att kunna köra. Det är bara en tidsfråga så mamma skulle inte oroa sig. Då kunde hon ju vara lugn och koncentrera sig på resten av rehabliteringen istället!
 
Vi alla är jätte glada!
 
Grattis igen Mamma.
Är så stolt över dig
 
Jag älskar dig jätte mycket! Puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar